keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Borssikeitto

Elämäni ensimmäisen borssikeiton resepti on Yhteishyvän sivuilta napattu.

4 annosta

300 g punajuurta
1 porkkana
50 g selleriä
1 rkl etikkaa
1 sipuli
300 g valkokaalia tai keräkaalia
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattisosetta
1 l lihalientä
5 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
200 g nakkeja
persiljaa

Tarjoiluun
smetanaa tai ranskankermaa

Kuori ja raasta punajuuret, porkkana ja selleri erikseen karkeaksi raasteeksi. Valuta punajuurien joukkoon etikka ja sekoita hyvin. Kuori ja leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi.

Kuullota pannulla kasvissuikaleita kuumassa öljyssä ja sekoita joukkoon tomaattisose. Nosta kasvikset kattilaan ja lisää samalla lihaliemi sekä mausteet.

Anna keiton kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 1/2 –1 tuntia. Anna keiton vielä hieman aikaa hautua kannen alla ennen tarjoilua. Lisää keittoon pannulla kevyesti ruskistetut nakit sekä hienonnettu persilja. Tarjoile keitto smetanan tai ranskankerman kanssa.

Keitto onnistui todella hyvin ja söimme kahdestaan kolme annosta neljästä.

Ei kommentteja: