Tätä risottoa olen tehnyt pari kertaa äidin pakkastamista kanttarelleista. Ohje on Risella riisipaketin kyljestä. Ensimmäisellä kerralla tein tupla-annoksen ja toisella kerralla kuudelle hengelle. Neljästään söimme melkein kaiken kuuden hengen annoksen.
3 dl Risellan risottoriisiä
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 kpl valkosipulin kynsiä, laitoin enemmän
3 dl kanalientä
1,5 dl valkoviiniä
1 dl kermaa, käytin aitoa kuohukermaa
1 dl parmesanijuustoa, raastoin itse palasta
2 rkl voita
200 g sieniä (kanttarelleja, tatteja tai supilovahveroita)
1-2 tl tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
1. Sienet kuullotetaan voissa paistinpannulla ja maustetaan suolalla
2. Oliiviöljy ja riisi laitetaan kuumenemaan kattilaan, kun kattila on kuuma joukkoon lisätään sipulisilppu.
3. Kun sipuli on pehmentynyt kaadetaan joukkoon 1 dl kanalientä.
4. Kun puolet nesteestä on haihtunut lisätään 1 dl kanalientä ja 1 dl valkoviiniä ja kypsennetään riisi miedolla lämmöllä.
5. Toistetaan edellinen, 1 dl kanalientä ja 0,5 dl valkoviiniä.
6 Lisätään lopuksi joukkoon kerma, raastettu parmesan, voi, hienonnettu timjami, kuullotetut sienet. Nesteen imeydyttyö risotto on valmis.
7. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
8. Nautitaan hyvässä seurassa.
Ainiin, koko valmistuksen ajan hämmennetään vimmatusti. :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti